Francuska policija uhapsila saučesnika u terorističkom napadu

© AP Photo / Daniel ColePolicija ispred crkve Notr Dam u Nici, gde je izvršen teroristički napad
Policija ispred crkve Notr Dam u Nici, gde je izvršen teroristički napad - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Francuskoj je uhapšen četrdesetsedmogodišnji muškarac za kojeg se sumnja da je bio saučesnik u terorističkom napadu u Nici, prenosi francuska televizija „BFMTV“.

Napadač koji je 29. oktobra u Nici usmrtio tri osobe identifikovan je kao dvadesetjednogodišnji Tunišanin koji je nedavno preko Lampeduze stigao u Frnacusku.

Terorista je uz povike „Alahu akbar“ jednoj ženi odsekao glavu, a nekoliko ljudi povredio kod katedrale Notr Dam u Nici. Policija ga je ranila, a zatim odvela u bolnicu. Napadač je identifikovan kao dvadesetjednogodišnji azilant iz Tunisa koji je nedavno preko Italije došao u Francusku, navode francuski mediji.

Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija
Makron o napadu u Nici: Francuska je opet bila meta terorističkog napada

Nedugo nakon toga, u Avinjonu drugi muškarac je sa povicima „Alahu akbar“ pokušao da napadne policajce. Istovremeno, u Džedi napadač je nožem izbo stražara u francuskom konzulatu. On je povređen ali nije u opasnosti.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je njegova zemlja ponovo meta terorizma i najavio oštrije bezbednosne mere i uključivanje vojnih snaga.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala