„Beogradski sindikat“ se oprostio od mitropolita: Ne plačemo za njim, plačemo za sobom bez njega

© Foto : Ostrog Tv StudioMitropolit Amfilohije odlikovao „Beogradski sindikat“, Miholjska prevlaka 23.2.2020.
Mitropolit Amfilohije odlikovao „Beogradski sindikat“, Miholjska prevlaka 23.2.2020. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Članovi grupe Beogradski sindikat izrazili su žaljenje zbog upokojenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Njihova pesma „Sviće zora“ naširoko je poznata kao himna litija kojima je narod u Crnoj Gori, na čelu sa mitropolitom, ustao protiv Zakona o slobodi veroispovesti i otimanja imovine Srpske pravoslavne crkve.

Mitropolit Amfilohije odlikovao je u februaru „Beogradski sindikat“ Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca „za nadahnute pesme, revnost i brigu za majku crkvu i sastradalnu ljubav“, posvedočenu kroz pesme „Dogodine u Prizrenu“ i „Sviće zora“, posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Beogradski sindikat izražava žaljenje zbog zemaljskog upokojenja njegovog visokopreosveštenstva arhiepiskopa cetinjskog, mitropolita crnogorsko-primorskog i egzarha trona pećkog Amfilohija. Veliki čovek i pastir, neko koga smo svi neizmerno voleli i poštovali i sa razlogom smatrali svojim Đedom, preselio se u rajsko naselje, odakle će nastaviti da se moli za nas i brine o nama. Daćemo sve od sebe da budemo dostojni ljubavi i časti koju nam je ukazao. Bio je i ostao luča mudrosti, hrabrosti, poštenja i skromnosti, koja će nam još dugo osvetljavati put u vremenu koje tek dolazi. Neka mu je večna slava i veliko hvala za sve što je za naš narod uradio i što će tek uraditi! Ne plačemo za njim, on je u naručju Oca. Plačemo za sobom bez njega.“

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala