Krivokapić: Potvrđen dogovor o izboru ekspertske vlade

© Sputnik / Nebojša PopovićDvojica lidera Demokratskog fronta Andija Mandić i Nebojša Medojević stižu na sastanak u Podgorici
Dvojica lidera Demokratskog fronta Andija Mandić i Nebojša Medojević stižu na sastanak u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na današnjem sastanku lidera pobedničkih koalicija potvrđen je naš raniji dogovor o izboru ekspertske vlade koju će podržati tri koalicije koje su pobedile na parlamentarnim izborima, saopštio je mandatar Zdravko Krivokapić.

„Narednih dana upoznaću stranke sa mojim predlogom kandidata za ministre u ekspertskoj vladi“, napisao je on na Tviteru.

​„Na današnjem sastanku potvrđen je naš raniji dogovor o izboru nove vlade koju će podržati tri koalicije koje su pobedile na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. Mandatar će narednih dana upoznati stranke sa vlastitim predlogom o kojem će se izjasniti stranke“, navodi se u zajedničkom saopštenju koje potpisuju Krivokapić i učesnici današnjeg sastanka - lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Pokreta za promjene Nebojša Medojević, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić, Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kao i potpredsednik Demokrata Momo Koprivica.

Lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović izjavio je novinarima nakon sastanka, da je sve proteklo iznad očekivanja.

„Mandatar je dobio potvrdu svih da saopšti imena svog tima. Postignut je veliki napredak. Prevladao je koncept ekspertske vlade. Koncept je prihvaćen i to je najvažnije. Mandataru smo dali poverenje i verujemo da će izabrati najbolje ljude“, kazao je Abazović.

Medijima se kratko obratio i lider DNP-a Milan Knežević navodeći da „ako je išta dobro od toga što smo pobedili na ovim izborima, onda je to što Dritana jure đevojke", prenosi Pobjeda.

Mandatar bi do 8. novembra trebalo da iznese svoj plan parlamentu.

Sastanak je počeo minutom ćutanja zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Sastanku su pored Abazovića i Krivokapića prisustvovali i lideri Demokratskog fronta DF Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, kao i predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

Sastanku su prisustvovali i Miodrag Lekić i Momo Koprivica ispred koalicije „Mir je naša nacija“.

Razgovori su vođeni iza zatvorenih vrata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala