Teslin narod: Veliko istraživanje koje treba da poveže sve Srbe

© Foto : Sputnjiku ustupio Zoran Anđelković, član TNFSlika „Teslin Narod“
Slika „Teslin Narod“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tim sociologa, psihologa i stručnjaka za komunikacije okupljen oko Komunikacionog centra za saradnju srpske dijaspore i matice pod pokroviteljstvom Tesline naučne fondacije iz Filadelfije pokreće veliko istraživanje koje treba da definiše probleme i predloži rešenja u vezi sa budućnošću srpskog naroda i povezivanja svih Srba iz sveta sa maticom.

Istraživanje će se obaviti putem interneta, a biće anketirano više od 5.000 pripadnika srpskog naroda širom sveta, navodi se u saopštenju Fondacije.

Oni navode da posebno osmišljen upitnik svi zainteresovani mogu popuniti na adresi Teslin narod, a predlagači najkvalitetnijih ideja imaće priliku da  ih detaljnije obrazlože putem društvenih platformi Tesline naučne fondacije (Tesla Talk.TV, Zoom video-konferencije, socijalne mreže itd).

Takođe, neki od njih će biti intervjuisani u okviru projekta Teslin narod“, u nastavku dokumentarnog serijala, pod istim imenom,čiji je idejni tvorac Nikola Lončar, osnivač i predsednik Tesline naučne fondacije iz Amerike.

Projekat istraživanja stavova srpske dijaspore i matice podržala je Uprava za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala