Sve spremno za filmski festival u Gračanici

© Foto : Maja MedićGoran Bogdan u filmu „Otac“ Srdana Golubovića
Goran Bogdan u filmu „Otac“  Srdana Golubovića - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pod sloganom „Ovde!“, 6. Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival biće održan od 3. do 5. novembra u Domu kulture Gračanica.

U fokusu festivala su domaći bioskopski hitovi, a na programu će biti i strani filmovi koji su obeležili značajne evropske festivale.

Festival će 3. novembra otvoriti film „Ime naroda“ reditelja Darka Bajića sa Ljubomirom Bandovićem u ulozi Svetozara Miletića.

U selekciji domaćih filmova biće i drugi dokumentarni film Jelene Radenović „Umetnost sećanja“, čija tema su monumentalni spomenici podignuti u periodu socijalizma, debitantsko dugometražno ostvarenje mlade rediteljke Milene Grujić „A.S. (25)“, koje je Vladimiru Gvojiću donelo nagradu „Car Konstantin“ na 55. Filmskim susretima u Nišu, kao i „Moj jutarnji smeh“ Marka Đorđevića nagrađen na festivalima u Beogradu, Kijevu, Leskovcu, Pančevu, Kragujevcu, Nišu, Motovunu.

Publika u Gračanici će moći da pogleda i komediju „Hotel Beograd“,koju je režirao Konstantin Statiskij sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi, novo ostvarenje Srdana Golubovića „Otac“, koje je u Berlinu osvojilo dve nagrade, „Vikend sa ćaletom“ Miroslava Momčilovića, od danas u bioskopima.

Na programu će biti i norveško-švedski film „Nada“ rediteljke Marije Sedal — pobednik Festivala evropskog filma Palić, poljsko-švedska koprodukcija u režiji Magnusa fon Horna „Znoj“ i „Patrole“ Stefana Komandareva, snimljen u koprodukciji sa Srbijom.

Najmlađu publiku očekuju filmovi „Superjunak Sam Sam“, „Čuvari Oza“ i „Kućni patuljci: operacija kolačići“.

Cena ulaznica za filmove iznosi 100 dinara za sve 2D projekcije.

Pročitaj još:

Jedanaestogodišnji dečak iz „Vojne akademije“ /video, foto/

Darko Bajić: Balkan nije bure baruta već prostor za odmeravanje snage velikih sila /video/

Biković za Sputnjik: Biće to naša priča o epskoj bici na Košarama

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala