Snouden uskoro postaje tata, dete će imati rusko državljanstvo

© REUTERS / Glenn Greenwald/Laura Poitras/Courtesy of the GuardianEdvard Snouden
Edvard Snouden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden, koji je dobio rešenje o stalnom boravku u Rusiji, uskoro će postati otac i dete će imati rusko državljanstvo, saopštio je njegov advokat Anatolij Kučerina.
„Snouden i njegova supruga Lindsej Mils će uskoro dobiti dete i ono će imati državljanstvo prema mestu rođenja", rekao je advokat napominjući da će se dete roditi krajem godine. Dodao je i da Snouden još nije izrazio želju da dobije rusko državljanstvo.

Američka akrobatkinja i blogerka Lindzi Mils preselila se oktobra 2014. godine iz Sjedinjenih Američkih Država u Moskvu. Ona i Snouden su se venčali 2017. godine.

Edvard Snouden - Sputnik Srbija
Snouden dobio stalni boravak u Rusiji

Snouden je 2013. godine javno objavio informacije o metodama elektronskog nadzora američkih obaveštajnih službi, uključujući ilegalno prisluškivanje stranih lidera. Bežeći od progona američkih vlasti, poslao je zahtev za azil vlastima nekoliko zemalja, uključujući i Rusiju. U Rusiji je 1. avgusta 2014. godine dobio privremeni boravak.

Snoudena u Sjedinjenim Američkim Državama terete za kršenje dva člana zakona o špijunaži. U svakoj od ovih tačaka preti mu kazna do deset godina zatvora. U američkoj administraciji su više puta izjavili da Snoudena smatraju izdajnikom i da mu neće oprostiti, jer je naneo ozbiljnu štetu interesima nacionalne bezbednosti.

Pročitajte još:


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala