Putin o izborima u SAD: Šta god da kažem...

© AP Photo / Morry GashDonald Tramp i Džo Bajden tokom predsedničke debate
Donald Tramp i Džo Bajden tokom predsedničke debate - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin komentarisao je situaciju oko predstojećih izbora za predsednika Amerike. Šta god da kažem, „naši partneri će se uhvatiti za bilo šta kako bi izneli tvrdnje o mešanju Rusije“, rekao je on.
„Ne bih se doticao teme izbora u SAD jer šta god da kažem, neki naši partneri će se uhvatiti za bilo šta kako bi dokazali navodno mešanje Rusije u izborni proces u Sjedinjenim Državama“, rekao je Putin odgovarajući na pitanje jednog od učesnika Investicionog foruma „Rusija zove“ da li američki izbori mogu da promene globalnu političku sliku.

On je, međutim, rekao da će se Rusija prilagoditi bilo kojem razvoju situacije nezavisno od toga ko pobedi na američkim izborima.

„Uvereni smo da ćemo izaći na kraj sa bilo kakvim razvojem situacije. Prihvatićemo svaku odluku američkog naroda i sarađivaćemo sa svakom administracijom. Nadam se da će odluke u budućnosti biti izbalansirane, u svakom slučaju mi smo smireni“, rekao je Putin.

Ocenjujući saradnju sa aktuelnom američkom administracijom, ruski predsednik je rekao da postoje i pozitivne i negativne strane, napomenuvši da je ta administracija 46 puta uvodila sankcije protiv Rusije.

„Tako nešto se još nikad nije dogodilo. Ali, u isto vreme porastao je obim robne razmene u toku prošle godine za 30 odsto, ma kako to bilo čudno i bez obzira na ograničenja“, naveo je Putin.

Ocenio je i da su dve zemlje efikasno sarađivale u cilju stabilizacije energetskog tržišta, dodavši da je lično Donald Tramp dao značajan doprinos tome.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala