Putin: Početak masovne vakcinacije u Rusiji pred kraj godine

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPutin: Početak masovne vakcinacije u Rusiji pred kraj godine
Putin: Početak masovne vakcinacije u Rusiji pred kraj godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da se početak masovne vakcinacije protiv virusa korona u zemlji može očekivati pred kraj godine. On je u obraćanju učesnicima Investicionog foruma „Rusija zove“ rekao da je prioritet da se vakcina prvo obezbedi za građane Rusije.
„Sada postoji samo jedno pitanje – da se obezbedi proizvodnja neophodne količine vakcina. Postoje određeni problemi u vezi sa postojanjem ili odsustvom neophodne opreme za masovnu proizvodnju. Pre svega moramo da obezbedimo vakcinaciju građana Rusije, da zaštitimo njihovo zdravlje od ove opasne infekcije. Mi to ne odbijamo, sa zadovoljstvom ćemo raditi i već radimo i na stranim tržištima“, rekao je Putin.

On je dodao da je Rusija spremna za prodaju intelektualne svojine kada je reč o ruskim vakcinama i da ih proizvodi na platformama inostranih partnera.

„Oni imaju opremu za to. I nije na štetu vakcinacije u samoj Rusiji, jer mi tek treba da obezbedimo tu opremu. Spremni smo na saradnju s našim partnerima“, rekao je Putin.

Kako je rekao, kod ruskih vakcina koje su proizveli Institut „Gamaleja“ i Centar „Vektor“ ispunjena su dva ključna kriterijuma – bezbednost i efikasnost.

To su dobri preparati, rekao je predsednik i dodao da je na pomolu i treća vakcina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala