Na protestu u Filadelfiji napadnuta ekipa ruske televizije

© AP Photo / Michael PerezDemonstranti nose ogradu na protestima u Filadelfiji
Demonstranti nose ogradu na protestima u Filadelfiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Snimateljska ekipa televizije „Rusija 1“ napadnuta je u Filadelfiji, kamerman je dobio potres mozga, ali policija skoro uopšte nije pomogla, ispričao je dopisnik televizije Georgij Olisašvili za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, on i njegov kamerman Maksim Katajev išli su da snimaju posledice pljačke prodavnica u ovom američkom gradu kada su se „pojavili neki agresivni mladići“.

„Brzim korakom smo krenuli prema automobilu, shvatajući njihove očigledne namere“, rekao je Olisašvili.

Ekipa je došla do automobila, ali nije uspela da zaključa vrata.

„Počeli su da otvaraju vrata sa svih strana. Sa moje strane sam ih odgurnuo, a kad sam se okrenuo, već su oteli kameru iz Maksovih ruku“.

On je dodao da su napadači hteli da uzmu torbu sa opremom i da je on pokušao da odgurne čoveka koji je hteo da je uzme. U tom trenutku drugi napadač je uzeo od vozača telefon.

​Posle toga, snimatelj je potrčao u gomilu kako bi vratio kameru, „što nije bilo baš razumno“.  

„Bilo ih je mnogo više, mogli su da rade šta god hoće. Sve se brzo dešavalo. Viknuo sam mu: Uđi u auto. Šest puta su ga udarili u glavu i vrat. Mislim da od tog udarca ima jak hematom u slepoočnici i dobio je potres mozga, čvoruge na glavi. Dijagnostikovan je lakši potres mozga“, ispričao je on.

Olisašvili je dodao da su odmah zaustavili policijsku patrolu i prijavili šta se dogodilo, ali su američki policajci odbili da izađu na lice mesta i savetovali ih da pozovu hitnu službu, jer su oni samo patrola.

Prema njegovim rečima, pozvao je 911, a pola sata kasnije stigla je još jedna patrola.

​Oni su im otvoreno rekli da nemaju nikakve šanse i ponudili da ih otprate do policijske stanice kako bi dali izjavu i pokrenuli postupak.

„Ali kada sam ponovo zatražio da odemo do tog mesta, rekli su: ‘Ne, tamo je previše opasno’“, istakao je Olisašvili.

Čak i kada su došli u stanicu policije, nisu ih odmah primili, a kada su saznali da oni nisu vlasnici prodavnica, „potpuno su izgubili interesovanje“, rekao je dopisnik.  

U Filadelfiji su izbili protesti nakon što je jedan crnac ubio policajca. U ponedeljak oko 17 sati po lokalnom vremenu 27-godišnji crnac Volter Valis, navodno naoružan nožem, krenuo je prema policajcima. Uprkos višestrukim pozivima policajaca da baci oružje i zaustavi se, napadač je nastavio da se kreće, nakon čega je policija nekoliko puta pucala u njega i on je umro. Kako je kasnije preneo list „Njuzvik“, porodica preminulog tvrdi da je Valis patio od mentalnog poremećaja i da je uzimao lekove.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala