Lukašenko: Dok god traju protesti, policija i vojska neće otići iz Minska

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da beloruska policija i vojska neće otići sa ulica Minska dok god traju protesti.
„Neko želi da policija i vojnici odu iz Minska? To se neće desiti dok god sam ja predsednik. To su moje funkcije i ovlašćenja - da štitim mir naših građana, tako će biti i u budućnosti, demonstranti bi to trebalo da znaju“, rekao je on tokom imenovanja novih pomoćnika u oblasti Bresta i Grodna, kao i Minska, a prenela agencija „Belta“.

Lukašenko je potvrdio da je lično dao naređenje za oštre akcije snaga bezbednosti tokom razbijanja protesta u Minsku u nedelju, 25. oktobra.

Prema njegovim rečima, novi pomoćnik u Brestovskoj oblasti, a pre toga ministar unutrašnjih poslova Jurij Karaev, ne treba da se pravdaju za postupke policije. Dodao je da policija nije ni mogla drugačije da postupi kada su demonstranti lomili vrata i upadali u stanove ljudima, kao i da nije moglo da se zna sa kojim su ciljem tu došli.

„Kada se pređe crvena linija, vlast je dužna da reaguje“, rekao je ranije Lukašenko.

Podsetimo, predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Centralna izborna komisija saopštila je da je na izborima pobedio Aleksandar Lukašenko. Beloruska opozicija ne priznaje te rezultate i smatra da je pobednica Svetlana Tihanovska. Ni Brisel ne smatra Lukašenka za legitimnog predsednika. Od 9. avgusta u Belorusiji traju protesti protiv izbornih rezultata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala