Bukti zaraza u regionu: Ponovo oboreni rekordi u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaKovid bolnica u Moskvi
Kovid bolnica u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zemlje regiona bore se danima sa velikim broje obolelih i preminulih od virusa korona. I danas su zabeleženi rekordni brojevi u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

U Hrvatskoj je u posledenja 24 sata zaraženo 2.776 osoba što je po pisanju hrvatskih medija najgori dan od početka epidemije. Preminulo je 18 osoba.

Medicinska sestra u kovid bolnici - Sputnik Srbija
„Haos je svuda oko nas, nema humanosti, reda ni dogovora“: Novo pismo iz hrvatske bolnice

Premijer hrvatske Andrej Plenković pozivao je građane na pridržavanje epidemioloških mera te na maksimalnu odgovornost i solidarnost.

On je kazao da brojevi očekivano i dalje rastu, ali da imaju naznake da su mere koje su usvojili počele delovati i da se bude li tako, za 2-3 nedelje može očekivati vrhunac epidemije.

„Važno je držati se propisanih mera jer u protivnom neće doći do usporavanja i epidemija će se nastaviti širiti, a to niko ne želi“, kazao je Plenković.

U Sloveniji je zabeležen 2.488 novih slučajeva korone, a preminulo je osam osoba.

U utorak je u Sloveniji prvi put zabeleženo više od 2.000 obolelih u jednom danu, a večeras će vlada, uz konsultacije sa savetodavnom grupom, odlučiti o produžavanju preventivnih mera.

Veliko pitanje ostaje šta će biti sa školama i vrtićima, piše RTV SLO, ističući da su direktori tih ustanova predlagali da se produže jesenji praznici, a propušteni časovi bi bili nadoknađivani subotom.

I u Bosni i Hercegovini zabeležena je najviša brojka do sada. Preminuo je 21 pacijent zaražen koronom, a registrovano je 1.903 novih slučajeva zaraze.

U Rumuniji je danas prijavljeno 6.481 novih slučajeva kovida-19, što predstavlja najveći broj obolelih u jednom danu od početka pandemije.

Prema poslednjim podacima, preminula je još 81 osoba od posledica infekcije korona virusom, 52 muškarca, 31 žena.

Od poslednjeg preseka testirano je 36.169 građana, prenosi agencija Ađerpres.

Hospitalizovano je 10.975 pacijenata, od kojih je 868 na intenzivnoj nezi, što je najviše obolelih koji se leče na intenzivnoj nezi do sada.

Ukupno je do sada zaraženo 229.040 ljudi, a preminulo 6.764.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala