Atlantski savet: Sprečiti izvoz ruskog oružja u Srbiju preko Bugarske

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaTenk vojne reprezentacije Srbije na tenkovskom biatlonu u Rusiji
Tenk vojne reprezentacije Srbije na tenkovskom biatlonu u Rusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija ponovo koristi bugarski vazdušni prostor za isporuke oružja Srbiji, saopštio je Bugarski Atlantski savet, naglasivši da takva praksa treba da prestane.

Organizacija je pretpostavila da su se tenkovi T-72 mogli transportovati avionom „Iljušin“ IL-76TD, koji je odleteo sa aerodroma Batajnica u Anapu.

„Da ovaj let nije slučajno povezan sa ruskom vojnom isporukom tenkova T-72 Beogradu? Mediji pišu o isporukama, izveštavaju da tenkovi sleću u Srbiju, ali ne preciziraju koja je njihova ruta. Prema našoj istrazi to se izvodi preko teritorije Bugarske!“, rečeno je u Atlantskom savetu.

Ot mestoprestъplenieto! Otnovo rusko orъžie se prevozva po vъzduh prez Bъlgariя za Sъrbiя! Hvanahme gi v kračka! Za...

Posted by Atlantičeski Sъvet / Atlantic Council of Bulgaria on Četvrtak, 29. oktobar 2020.

U Atlantskom savetu su napomenuli da su već kritikovali dostavu oružja Srbiji preko Bugarske, kada je bila isporuka sistema za protivvazdušnu odbranu „Pancir S1“ i pozvali da se takva praksa više ne ponovi.

„Zašto bugarska vlada ponovo to dopušta? Šta predstavlja Bugarska, ruski koridor na Balkanu?“, izjavili su u Atlantskom savetu.

Ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov je u februaru izjavio da zemlja nema osnova da Rusiji zabrani letove. Zabrana bi mogla da izazove diplomatski skandal i reakciju Rusije i Srbije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala