Srpska karta u američkim izborima /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Aktuelni američki predsednik Donald Tramp u trci za drugi mandat malo–malo pa se pohvali vašingtonskim sporazumom Beograda i Prištine, u uverenju da će mu to doneti glasove srpske zajednice u SAD. Za podršku američkih Srba Trampu vredno lobira i Ričard Grenel.

Koliko vredi srpska karta u američkim izborima? Šta Srbi očekuju od Trampa a šta stvarno on može da im ponudi? Da li im i šta nudi Bajden? Kakav je stav albanske zajednice prema predsedničkim kandidatima i ko stoji iza organizacije „Albanci za Trampa“? Ko pokušava da nametne narativ da je stav Vašingtona ključ rešenja kosmetskog pitanja a ne Savet bezbednosti u kom se pitaju i Rusija i Kina? Da li Ustav Srbije i rezolucija 1244 ostaju okvir za traženje kompromisa?

Ovo su samo neka od pitanja za naše današnje sagovornike u emisiji „Svet sa Sputnjikom“. U studiju je Dragomir Anđelković politički analitičar, video vezom naš gost je dugogodišnji dopisnik iz Sjedinjenih Američkih Država Milan Mišić. Pozvali smo i Vašington odakle nam se javlja analitičar Obrad Kesić.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

Slušajte nas na talasima Radio Novosti, 104,7 megaherca, gledajte na fejsbuku Sputnjika i Novosti, ali i odloženo na jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala