Ruski brod za obuku „Smoljni“ uplovio u Kronštat posle četiri meseca /video/

Pratite nas
Ruski brod za obuku „Smoljni“ završio je četvoromesečno putovanje i vratio se u Kronštat, navodi Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Kadeti su pod vođstvom najobučenijih članova posade svakodnevno učili o osnovama brodske organizacije, o navigaciji i kako da saniraju štetu na brodu. Program brodske obuke je predviđao opštu, fizičku i specijalnu obuku.

„Brod za obuku 'Smoljni' uspešno je izvršio zadatke na velikim daljinama. Putovanje se odvijalo na različitim geografskim širinama, a ovo je postala praksa za kadete pomorskih obrazovnih institucija Vojno-obrazovnog i naučnog centra mornarice. Neophodno je analizirati ovo krstarenje kako bi se u budućnosti primenilo stečeno iskustvo za organizovanje pomorske prakse budućih oficira mornarice“, primetio je vrhovni komandant ruske ratne mornarice Nikolaj Jevmenov.

„Smoljni“ je napustio Kronštat 7. jula 2020. godine i plovio u preko 13 mora Severnog ledenog i Atlantskog okeana. Brod je posetio glavne baze i baze severne, crnomorske, baltičke flote, kao i grčke luke Pirej i Solun.

Brod za obuku „Smoljni“ je brod prvog ranga. Izgrađen prema projektu 887, opremljen je savremenom radio-tehničkom i navigacionom opremom. Ukupno je na ovom brodu obučeno više od 16 hiljada kadeta.

Pun deplasman broda je 7.270 tona. Dug je 138 metara, širok 17,2 metra, visok 17 metara, dok mu je gaz 5,5 metara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala