Poslanici sa Kosova i Metohije u Skupštini nose maske sa amblemom ZSO

Pratite nas
Poslanici u Skupštini Srbije sa Kosova i Metohije na današnjoj sednici, na kojoj treba da bude izabrana nova Vlada Srbije, nose zaštitne maske sa amblemom Zajednice srpskih opština.

Takve maske nose poslanici Danijela Vujičić, Milan Savić, i Ljubomir Marić.

Oni su izabrani sa izborne liste Srpske napredne stranke na parlamentarnim izborima održanim 21. juna.

Ana Brnabić: Od ZSO, da budem jasna, ne odustajemo

Mandatarka Srbije Ana Brnabić izjavila je, tokom izlaganja ekspozea pred poslanicima, da će jedan od prioritetnih ciljeva buduće vlade biti očuvanje vitalnih interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i poručila da naša zemlja neće odustati od dijaloga i formiranja ZSO.

Istakla je da će, pored zdravstvenih, ova vlada imati ogromne političke izazove, pre svega u odnosima sa Prištinom, nastavkom dijaloga o normalizaciji i uspostavljanju ZSO.

„Od ZSO, da budem sasvim jasna, mi nećemo odustati. Mi držimo našu reč, stojimo iza našeg potpisa i očekujemo i od drugih kako bi u dobroj veri nastavili dalje razgovore“, rekla je Brnabićeva.

Ističe da će nova vlada nastaviti da vodi politiku zaštite vitalnih nacionalnih interesa, mira i saradnje kada je Kosovo i Metohija u pitanju, a sa ciljem zaštite našeg naroda, kulturne i verske baštine na KiM, ali i mira i stabilnosti u čitavom regionu.

„Prioriteti će biti nastavak vođenja pregovora sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, unapređenje ekonomskog razvoja i uslova života srpskog stanovništva na KiM i podrška povratku interno raseljenih lica“, navela je Brnabićeva.

Na tom važnom pitanju koje je, ističe, i najveći izazov za dugoročno održivu bezbednost i stabilnost čitavog regiona, vlada će sve svoje aktivnosti i poteze koordinirati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predstavnicima srpskog naroda na KiM, preneo je Tanjug.

„Nacionalno i političko jedinstvo po ovom pitanju je naš apsolutni prioritet“, zaključila je Brnabićeva.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala