Jedanaestogodišnji dečak iz „Vojne akademije“ /video, foto/

© Foto : MegaCom FilmVasa Vraneš
Vasa Vraneš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Od sedme godine opčinjen sam i knjigama i filmovima o Hariju Poteru. Jedno vreme sam zamišljao sebe kako igram u njima, to bih najviše voleo. Zato i želim kad porastem da budem glumac, otkriva za Sputnjik Vasa Vraneš, najmlađi glumac u filmu „Vikend sa ćaletom“.

Priča o Kašiki, mafijašu na zalasku karijere koji dobija priliku da vikend provede sa sinom Ognjenom, čini jezgro novog filma Miroslava Momčilovića „Vikend sa ćaletom“. U njemu je mladi glumac Vasa zaigrao tik uz Nenada Jezdića i Branka Vidakovića i dobio priliku da pokaže kako jedan dečak odrastao u savremenom vaj-faj okruženju može zakoračiti u podzemni svet svog oca bez velikih predrasuda. I kako se može nasmejati, razumeti i oprostiti.

© Foto : MegaCom FilmVasa Vraneš kao jedanaestogodišnji Ognjen u provodu sa ocem i njegovim prijateljem
Jedanaestogodišnji dečak iz „Vojne akademije“ /video, foto/ - Sputnik Srbija
Vasa Vraneš kao jedanaestogodišnji Ognjen u provodu sa ocem i njegovim prijateljem

Vasa je „glavni krivac“ što je lik jedanaestogodišnjeg dečaka, fino vaspitanog, pametnog i zbunjenog, čiji su roditelji razvedeni, tako ubedljiv. Ovaj glumac školarac uspeo je da talentom i neposrednošću lik koji tumači učini stvarnim.

„Snimanje filma ’Vikend sa ćaletom‘ najlepše je iskustvo u mom životu. Bilo je bolje nego što sam zamišljao“, kaže mladi glumac Vasa Vraneš.

Iako ne može prisustvovati premijeri filma, ovaj daroviti dečak koji sa roditeljima trenutno živi u Engleskoj, veruje da će Ognjen, dečak kojeg igra, bez obzira na njegovo odsustvo — osvojiti publiku.

Nezaboravan provod na „Vikendu sa ćaletom“

Za reditelja Miroslava Momčilovića kaže da nije bio strog, a za ostatak ekipe da su bili veoma srdačni. Verovatno je to i doprinelo da ovaj mladi glumac dâ sve od sebe i jednog povučenog dečaka koga na filmu igra, osmeli da zakorači u svet.

„Prvi deo filma sam najmanje bio ja, jer sam ja veoma otvoren, a Ognjen je bio samo svoj, zatvoren jer nije bio u svojoj zoni komfora. Onda drugi deo filma kada počinje da upoznaje Kašiku, Batu, tada sam donekle bio ja“, otkriva mladi glumac.

Da smeh i u tužnim scenama prati filmove Miroslava Momčilovića, svedoče i anegdote s druge strane kamere, u kojima su Jezdić, Vidaković i Vasa i dalje u glavnim ulogama.

„Izdvojiću jednu ozbiljnu scenu koja se dešava noću, nakon posete dedi, Kašikinom ocu. Pre nego što smo ušli u snimanje te scene, Jezda, Bane i ja smo gledali boks. Bane je rekao nešto presmešno i svi smo se toliko smejali, da nisam mogao da se uozbiljim. Počeli smo da snimamo tužnu scenu, trebalo je da plačem, a ja nisam mogao da se obuzdam, stavljao sam ruku preko lica, dok odjednom nisam prasnuo od smeha. Scenu smo ponovili drugi dan“, priča Vasa.

© Foto : MegaCom FilmVasa Vraneš i Miodrag Miki Krstović u filmu „Vikendu sa ćaletom“
Jedanaestogodišnji dečak iz „Vojne akademije“ /video, foto/ - Sputnik Srbija
Vasa Vraneš i Miodrag Miki Krstović u filmu „Vikendu sa ćaletom“

Dovoljno mlad da bi maštao

„Vikend sa ćaletom“ prvi je film Vase Vraneša. Međutim, ovaj glumac igrao je i u četiri pozorišne predstave, a slavu je stekao u seriji „Vojna akademija“, u kojoj je tumačio epizodnu ulogu.

„Kada sam se prvi put pojavio u ’Vojnoj akademiji‘, prilazili su mi u školi, govorili da su me gledali. Bilo mi je čudno, a u isto vreme i lepo“, izjavljuje Vasa.

Ljubav prema pozorištu i filmu nasledio je od roditelja, a sa glumom se, kako kaže, upoznao sa sedam godina. Mladi glumac koji se sa roditeljima nedavno preselio u engleski grad Bristol, namerava da nastavi sa školom glume u Engleskoj, čim u potpunosti savlada engleski jezik.

Između pozorišta i filma, kao gledalac bira pozorište, a njegovim izborom rukovode emocije.

„Kada gledam predstavu, iako ne glumim, imam neku vrstu treme, osećaj koji mi glumci pružaju. Predstava je jedna i svaka je posebna na svoj način, lepša je“, kaže Vasa.

Kada je reč o filmu, u njegovom svetu prvo mesto zauzima serijal o Hariju Poteru.

„Od sedme godine opčinjen sam i knjigama i filmovima o Hariju Poteru. Jedno vreme sam zamišljao sebe kako igram u njima, definitivno bih u njima najviše voleo da glumim“, priznaje Vasa.

Iako ga pozitivna trema prati bilo da zakorači na scenu ili isped kamere, na pitanje čime bi voleo da se bavi kad poraste, Vasa otkriva:

„Kad porastem voleo bih da budem glumac.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala