Lavrov i u karantinu nastavlja sa radom - razgovarao sa francuskim kolegom o Karabahu i terorizmu

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je sa francuskim kolegom Žan Ivom Le Drianom o mogućoj poseti ministra policije Francuske Rusiji, kao i o situaciji u Karabahu, navodi se u saopštenju MIP Rusije nakon razgovora dvojice diplomata.

Lavrov i Le Drian su razgovarali o situaciji u Nagorno-Karabahu i izrazili zabrinutost zbog borbenih dejstava koja ne prestaju. Oni su pozvali zaraćene strane da odmah prekinu vatru, naglasivši da diplomatsko rešenje konflikta nema alternativu.

Kako se navodi, ministri su razmotrili niz aktuelnih pitanja bilateralne saradnje.

„Akcenat je bio stavljen na potrebu razvoja uzajamne saradnje na liniji bezbednosnih sektora, uključujući u kontekstu moguće posete Rusiji ministra unutrašnjih poslova Francuske Žerara Darmanjena radi razgovora o širokom spektru pitanja, vezanih za borbu protiv terorizma i ekstremističkih ideologija“, navodi se u saopštenju.

Ranije je Darmanjen saopštio televiziji BFMTV da želi da poseti Rusiju kako bi razgovarao sa ruskim kolegom o mogućem vraćanju radikalnih lica, poreklom iz Rusije.

Podsetimo, juče je saopšteno da se šef ruske diplomatije Sergej Lavrov povukao u samoizolaciju, nakon kontakta sa osobom koja je inficirana virusom korona. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala