Jerevan optužio Baku da formira terorističke baze

© AP Photo / Abbas AtilayVojska Azerbejdžana
Vojska Azerbejdžana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oružane snage Azerbejdžana formiraju terorističke baze na teritorijama sa kojih su jermenske jedinice taktički odstupile u poslednjih nekoliko dana, saopštila je portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan.
„Na osnovu elektronskog izviđanja i analize presretnutih telefonskih razgovora dobijene su informacije da na nekim teritorijama, sa kojih su jermenske snage odstupile poslednjih dana u taktičke svrhe, oružane snage Azerbejdžana formiraju baze terorističkih grupa, čija aktivnost ne samo da može dodatno destabilizovati situaciju na granicama Nagorno-Karabaha i Jermenije, nego i predstavlja ozbiljnu opasnost za ceo region“, navodi se u saopštenju Stepanjanove na Telegramu.

Istovremeno, predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan izjavio je da, uprkos uloženim naporima Azerbejdžan nije uspeo da danas napreduje prema gradu Lačin, kroz koji prolazi put koji povezuje Jermeniju i Nagorno-Karabah.

On je dodao da su oružane snage Jermenije uspele da unekoliko poboljšaju svoje položaje u tom pravcu.

Ovanisjan je istakao da se na frontu nastavljaju operacije likvidacije diverzantskih grupa protivnika. Kako kaže, borbena dejstva nemaju pređašnju širinu, dinamiku, uglavnom se vode sporadične borbe, koriste se diverzantske grupe, artiljerijska sredstva, delimično avijacija.

On je dodao da su azerbejdžanske oružane snage pretrpele velike gubitke kada je reč o vojnoj tehnici, i da je „prvobitna snaga njihove udarne grupe slomljena“.

Ranije je predsednik Jermenije Armen Sarkisjan pozvao Evropsku uniju i NATO da izvrše pritisak na Tursku koja, prema njegovim rečima, seje nestabilnost na Južnom Kavkazu.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala