Azerbejdžan: Osvetićemo civile, okupatorima sleduje odgovor! /video/

© REUTERS / OFFICIAL WEB-SITE OF PRESIDENT OPredsednik Azerbejdžana Ilham Alijev
Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osvetićemo stanovnike grada Barda, okupatori će dobiti adekvatan odgovor na bojnom polju, izjavio je predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev nakon saopštenja da su jermenske oružane snage raketirale grad usled čega je 21 civil poginuo.
„Želim da izrazim saučešće porodicama poginulih i ozdravljenje ranjenima. Osvetićemo stanovnike Barde i okupatorima će biti pružen adekvatan odgovor na bojnom polju“, izjavio je Alijev na svom Tviter-nalogu.

Oružane snage Jermenije izvele su raketni napad na civilne objekte i infrastrukturu gusto naseljenog područja grada Barda u sredu oko jedan sat po lokalnom vremenu, prenosi Sputnjik Azerbejdžan.

Generalno tužilaštvo Azerbejdžana saopštilo je da je u tom raketnom napadu poginuo 21 civil, da je ranjeno preko 70 osoba, kao i da su infrastruktura grada i vozila pretprela veliku štetu. Ističe se da su svi ubijeni i ranjeni civili.

Sputnjik Azerbejdžan objavio je kako izgleda grad nakon raketiranja.

Istovremeno, podseća da je dan ranije, 27. oktobra, usled intenzivne artiljerijske paljbe jermenske vojke na selo Garajusifli u Bardinskom rejonu – poginulo pet civila, među kojima je sedmogodišnja devojčica, a da je povređeno još 13 osoba.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala