SZO: Zatvaranje škola ─ neefikasna mera

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINISedište Svetske zdravstvene organizacije u Ženevi
Sedište Svetske zdravstvene organizacije u Ženevi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zatvaranje škola nije efikasna mera u borbi protiv pandemije virusa korona, izjavio je regionalni direktor Evropskog odeljenja pri Svetskoj zdravstvenoj organizaciji Hans Kluge.
„Zatvaranje škola ne čini mnogo u borbi protiv infekcije, stoga bi trebalo da ostanu otvorene. Najviše su pogođena deca u teškim životnim situacijama“, napisao je Kluge na svojoj stranici na Tviteru.

​On je objasnio da odgovarajuće preporuke Evropskog odeljenja SZO dolaze u vezi sa porastom broja slučajeva kovida 19.  

Nagli porast broja zaraženih virusom korona primorao je evropske zemlje da pooštre restriktivne mere. Konkretno, u Češkoj je na snazi vanredna situacija od 5. oktobra, škole u ​​zemlji su zatvorene, a od danas su zatvorene granice za strane turiste. U Nemačkoj su najstroža ograničenja uvedena u bavarskom Berhtesgadener-Landu, gde je zabranjen izlazak iz kuće bez opravdanog razloga, a škole takođe ne rade.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog virusa korona, kovid 19, za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je do danas zaraženo više od 43,8 miliona ljudi, od čega je više od 1,1 milion ljudi umrlo. Trenutno u svetu ima 10,4 miliona aktivnih slučajeva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala