Rusija poslala zahtev u SZO za ubrzanu registraciju vakcine protiv korone

© Foto : RDIF press serviceProizvodnja prve vakcine protiv virusa korona
Proizvodnja prve vakcine protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije poslao je Svetskoj zdravstvenoj organizaciji zahtev za ubrzanu proceduru registracije i prekvalifikacije vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“.
Program UN za prekvalifikaciju je jedinstveni globalni program za osiguranje kvaliteta lekarskih proizvoda. Koordinator programa je SZO.

Organizacija ocenjuje kvalitet, bezbednost i efikasnost preparata. Uz uslov da odgovara zahtevima i standardima, lek se unosi u spisak koji koriste međunarodne organizacije i zemlje za kontrolu nabavki lekova na veliko.

U uslovima pandemije, ubrzana registracija vakcine će omogućiti da se napravi preparat koji je dostupan celom svetu u kraćem roku u poređenju sa običnim procedurama.

Vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ je 11. avgusta dobila potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Trenutno su u toku postregistraciona ispitivanja vakcine u kojima učestvuje 40 hiljada dobrovoljaca. 

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala