Kadirov uporedio Makrona sa teroristom: Raspiruje vatru, umesto da je gasi

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Uđi u bazu fotografijaRamzan Kadirov
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Čečenije Ramzan Kadirov kritikovao je predsednika Francuske Emanuela Makrona zbog podrške karikatura proroka Muhameda, rekavši da svojim postupcima „raspiruje vatru, umesto da je gasi“ i da počinje da liči na teroristu.
„Ne znam u kakvom stanju je bio Makron dok je davao tu izjavu, ali posledice takve reakcije mogu da budu veoma tragične. Predsednik Francuske sada sam počinje da liči na teroristu. Podržavajući provokacije, on prikriveno poziva muslimane da čine zločine“, napisao je Kadirov na svom Telegram-kanalu.

Prema njegovim rečima, postupke koji su uvredljivi za gotovo dve milijarde muslimana na svetu, Makron naziva „slobodom govora“.

Kadirov je uveren da je nemoguće da Makron ne zna da vernici bolno doživljavaju karikature proroka.

„Naprotiv, on svojim postupcima raspiruje vatru umesto da je gasi, kako bi trebalo da učini svaki adekvatan lider“, smatra šef Čečenije.

On je pozvao Makrona „da obustavi provokacije i napade na veru dok još nije kasno“. Kako je rekao, upravo ismevanje vere i parodije na nju i jesu postale razlog tragične sudbine nastavnika u predgrađu Pariza.

Podsetimo, Makron je ovog meseca proglasio rat protiv „islamističkog separatizma“ za koji veruje da zahvata neke muslimanske zajednice u Francuskoj.

On je izjavio da u Francuskoj neće odustati od objavljivanja karikatura za proroka Muhameda nakon ubistva nastavnika Simona Patija. Objavljivanje karikatura u Francuskoj je već osudila većina muslimanskih država.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala