Krivokapić ponudio DF-u devet ministarstava, rok za izjašnjenje istekao večeras u 18 sati

© Sputnik / Nebojša PopovićZdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore.
Zdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, ponudio je polovinu ministarskih resora koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) u okviru koje je najjača politička snaga Demokratski front (DF), potvrđeno je Sputnjiku.

DF-u su, između ostalog, ponuđena ministarstva policije (MUP), zdravstva, javne uprave, kao i mjesto potpredsjednika Vlade u novoj izvršnoj vlasti.

Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Nova Vlada u prvoj polovini novembra, Krivokapić partijama tražio imena kandidata za ministre

Kako je potvrđeno Sputnjiku, Krivokapić je takođe sinoć svima poslao definitivnu ponudu resora, sa naznakom da se izjasne do večeras do 18 časova.

Opciji ZBCG je ponuđeno ukupno devet resora, što je više od polovine ministarstava.

Od prvobitnog zaustavljanja procesa formiranja crnogorske vlade, kada su trojica lidera DF-a navodili da neće u vladu u kojoj lider koalicije „Crno na belo“ Dritan Abazović traži za sebe „pozicije sile“, mandatar Krivokapić je DF-u, kako saznajemo, ponudio i mjesto ministra policije i potpredsednika Vlade.

Trenutno se spekuliše da realni problem nije ni u broju ministarstava, jer je DF-u i koalicionim partnerima ponuđeno više od pola resora, ali ni u samim resorima, već isključivo u želji trojice lidera iz DF-a da personalno zauzmu pozicije u Vladi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala