Kina „bombarduje“ Ameriku kontramerama

© AP Photo / Ng Han GuanKina zastava
Kina zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Kine najavilo je u ponedeljak da će Kina preduzeti recipročne kontramere protiv šest američkih medijskih kompanija nakon što su SAD šest kineskih medija označile kao „strane misije“.

Kina zahteva da filijale američke nacionalne televizije Ej-Bi-Si sa sedištem u Kini, Los Anđeles Tajms, Javni radio Minesota, BNA, Njuzvik i Fjučr stori Njuz (Feature Story News) u pisanom obliku prijave podatke o svojim zaposlenima, finansijama, poslovanju i nekretninama u Kini, u roku od sedam kalendarskih dana od ponedeljka, saopštilo je kimesko ministarstvo spoljnih poslova.

Džao Liđijen, portparol ovog ministarstva, rekao je da su kontramere u potpunosti neophodne i da je Kina primorana da ih preduzme kao odgovor na nerazumno ugnjetavanje kineskih medijskih organizacija u Sjedinjenim Državama, objavio je Kineski internacionalni radio.

Podsetimo, američki državni sekretar Majk Pompeo saopštio je protekle nedelje da je Stejt Department odredio još šest kineskih medijskih komapnija kao strane misije i objasnio da je taj potez usmeren na „potiskivanje komunističke propagande“.

Peking je juče zapretio novim sankcijama brojnim američkim firmama i pojedincima zbog prodaje oružja Tajvanu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala