Kadirov poručio Makronu: Prestani dok još nije kasno, sve više ličiš na teroristu

© Sputnik / Said Carnaev / Uđi u bazu fotografijaRamzan Kadirov
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čečenski lider Ramzan Kadirov smatra da francuski lider Emanuel Makron sam „sve više liči na teroristu“.

„Francuske vlasti podržavaju objavljivanje karikatura proroka Muhameda. To je izjavio predsednik zemlje Emanuel Makron. Uvredljive akcije za skoro dve milijarde muslimana sveta on naziva „slobodom govora“. Štaviše, Makron je odlučio da im promeni religiju i stvori u Francuskoj „prosvećeni islam“. Ne znam u kakvom stanju se nalazio Makron kada je davao ovu izjavu, ali posledice takve reakcije mogu biti vrlo tragične. Predsednik Francuske sam sada liči na teroristu. Podržavajući provokacije, on uvijeno poziva muslimane da vrše zločine“, napisao je Kadirov na svom telegram-kanalu.

On je pozvao francuskog predsednika da prekine „napade na veru“ i upozorio ga da ljude na terorizam podstiču sadašnje akcije zvaničnog Pariza i lično šef države.

„Prestani Makrone dok još nije kasno sa provokacijama i napadima na veru. Inače ćeš ući u istoriju kao predsednik koji je donosio lude odluke. Tvoj apsurdni stav o objavljivanju karikatura danas osuđuje, ne samo ceo muslimanski svet, već i svi predstavnici drugih konfesija koji trezveno razmišljaju“, zaključio je Kadirov.

Makron je ovog meseca proglasio rat protiv „islamističkog separatizma“ za koji veruje da zahvata neke muslimanske zajednice u Francuskoj. On je podržao objavljivanje karikatura Muhameda što je izazvalo bes kod muslimanskih vernika u celom svetu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala