Joca Amsterdam o Milovoj ulozi u atentatu na Pukanića – Đukanović: Reciklaža laži iz vremena Tadića

© AP Photo / Risto BozovicMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatski Nedeljnik „Nacional“ tvrdi da poseduje snimak na kome Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, optužuje crnogorskog predsednika Mila Đukanovića za učešće u ubistvu Iva Pukanića. Đukanovićev kabinet tvrdi da je reč o „reciklaži laži iz vremena Borisa Tadića“.

Hrvatski nedeljnik „Nacional“ u najnovijem broju na naslovnoj strani tvrdi da poseduje snimak telefonskog razgovora o ubistvu Ive Pukanića.

To je snimak razgovora, kako tvrde, u kojem Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, navodno govori o ulozi Mila Đukanovića u ubistvu Ive Pukanića.

„Nacional“ nije objavio snimak u čijem je posedu i ne objašnjava zašto.

Joca Amsterdam o ulozi Mila u ubistvu Pukanića

Prema pisanju nedeljnika, Joca Amsterdam na tom snimku objašnjava zašto nije ranije „prokazao Đukanovića“".

Zagrebački nedeljnik piše da se 12 godina od ubistva Pukanića iznenada pojavio audiosnimak iz zatvora koji ukazuje na naručioca atentata.

Reč je o snimljenom razgovoru koji je, kako piše „Nacional“, vođen u sasvim drugom kontekstu, a u jednom trenutku Joca Amsterdam, koji je još uvek u zatvoru, navodno konstatuje da je mogao biti slobodan čovek da je progovorio o ulozi crnogorskog predsednika u ovoj priči.

Pre nekoliko dana navršilo se 12 godina od smrti jednog od glavnih ljudi „Nacionala“ Ive Pukanića i Nike Franjića.

Uveče 23. oktobra 2008. godine na parkiralištu u dvorištu zgrada na uglu Palmotićeve i Stare Vlaške u Zagrebu eksplodirao je motocikl ostavljen kraj automobila.

Počinitelji su brzo pronađeni, uhapšeni i osuđeni, ali su naručioci tog ubistva do danas ostali nepoznati, prenosi B 92.

Milov kabinet: Reciklaža laži iz vremena Borisa Tadića

Kabinet Mila Đukanovića odbacio kao neistinito pisanje hrvatskog nedeljnika „Nacional“ o umešanosti crnogorskog predsednika u ubistvo Iva Pukanovića.

Iz Đukanovićevog kabineta je poručeno da je reč o reciklaži laži koja je još pre osam godina lansirana.

© Sputnik / Radoje PantovićĐukanovićev kabinet: „Pritisci tadašnjeg policijskog rukovodstva Srbije, u vreme vlasti Borisa Tadića, da Jocić, lažno optuži Đukanovića, kako bi se na taj način diskreditovala Crna Gora i njeno rukovodstvo, nisu dali željeni učinak“.
Joca Amsterdam o Milovoj ulozi u atentatu na Pukanića – Đukanović: Reciklaža laži iz vremena Tadića - Sputnik Srbija
Đukanovićev kabinet: „Pritisci tadašnjeg policijskog rukovodstva Srbije, u vreme vlasti Borisa Tadića, da Jocić, lažno optuži Đukanovića, kako bi se na taj način diskreditovala Crna Gora i njeno rukovodstvo, nisu dali željeni učinak“.

I tada je, podsećaju, odmah demantovana od svih aktera te konstrukcije, pa i od samog Sretena Jocića, koji je u Srbiji u međuvremenu pravosnažno oslobođen optužbi za ubistvo vlasnika „Nacionala“.

„Pritisci tadašnjeg policijskog rukovodstva Srbije, u vreme vlasti Borisa Tadića, da Jocić, lažno optuži Đukanovića, kako bi se na taj način diskreditovala Crna Gora i njeno rukovodstvo, nisu dali željeni učinak. Tada su raskrinkani kao jedan od brojnih metoda u pokušaju kriminalizacije Mila Đukanovića, koji razni obaveštajno - medijskih centri, sprovode duže od 20 godina“, navodi se u saopštenju Đukanovićevog kabineta dostavljenom Tanjugu.

Podećaju da je jedan od takvih pokušaja bila i tzv. Duvanska afera, koja je i sudski verifikovana kao podmetačina, dok su svi akteri u tom procesu, pred italijanskim sudovima, pravosnažno oslobođeni svih optužbi.

„Činjenica je da 'Nacional', koji je bio glavno oruđe, u lažnoj 'duvanskoj kampanji', u susret godišnjici ubistva osnivača ovog lista, reciklira senzacionalistički obrađenu laž iz 2012. godine, smatramo očajničkim pokušajem dizanja tiraža i nuđenja svojih usluga onim centrima koji Crnu Goru i dalje doživljavaju kao svoju metu“, navodi se u saopštenju, prenosi B 92.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala