Ilon Mask planira da uvede internet na Mars

CC0 / / Život na Marsu
Život na Marsu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Spejs Iks“ namerava da izgradi megamrežu satelita „Starlink“ oko Marsa kako bi obezbedila internet milionima ljudi koje kompanija planira da pošalje u procesu kolonizacije crvene planete. Mreža će takođe služiti kao komunikacijski most između Marsa i Zemlje.

„Jednom kada dovedemo ljude na Mars, trebaće im mogućnost komunikacije“, rekla je predsednica „Spejs Iksa“ i izvršna direktorka Gvin Šotvel u intervjuu za Tajm objavljenom na Jutjubu.

U isto vreme, Šotvelova je istakla da oni ne odustaju od Zemlje, već nastoje da čovečanstvu daju još jednu šansu u slučaju da se na našoj planeti dogodi nešto užasno.

Očekuje se da sateliti ne pružaju samo internet stanovnicima Marsa, već će oprema delovati kao most za komunikaciju crvene planete sa Zemljom.

Direktorka „Spejs Iksa“ podsetila je da je Ilon Mask osnovao kompaniju u svrhu izgradnje svemirskog transporta koji omogućava ljudima da putuju na druge planete.

Kompanija je već lansirala u Zemljinu orbitu 835 satelita „Starlink“, mrežu satelita dizajniranih za pružanje širokopojasnog interneta. Poslednje lansiranje je bilo 18. oktobra. Ukupno je planirano da se u orbitu izbaci oko 12.000 satelita.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala