Dodik: Sve govori činjenica da će Lavrov doći u Istočno Sarajevo

© Foto : Borislav ZdrinjaŠef diplomatije Rusije Sergej Lavrov i predsednik RS Milorad Dodik
Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov i predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poseta ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova ima za nas izuzetan značaj pored ostalog i zato što predstavlja izraz podrške dejtonskoj poziciji Republike Srpske od strane Rusije, rekao je Milorad Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH dodatno je naglasio da „činjenica da će gospodin Lavrov doći u Istočno Sarajevo, a ne samo u Sarajevo – najbolje svedoči o tome“.

Dodik je za informativno-politički portal „Sve o Srpskoj“ istakao da posebno ceni principijelan spoljnopolitički stav Rusije u međunarodnim organizacijama u kojima Republika Srpska često nailazi na negativno pristrasan odnos nekih drugih uticajnih država.

Očekujemo podršku Rusije i na ekonomskom planu, konkretno, nove ruske investicije u svim oblastima, a posebno u energetskom sektoru, gde već postoji kontinuitet saradnje i započeti su novi projekti, dodao je Dodik.

„Mi u Srpskoj ne obraćamo pažnju na to što bi naša dobra bilateralna saradnja mogla da bude tendenciozno protumačena kao maligni uticaj Rusije. Istorijska iskustva srpskog naroda kazuju da je taj uticaj benigan, odnosno – dobroćudan. Ali, Srpska – baš kao i Srbija  – vodi politiku vojne neutralnosti, a vodiće je i dalje bez obzira na pritiske sa raznih strana. Ja sam se svojevremeno zalagao za demilitarizaciju BiH“, naglasio je Dodik.

„Najzad, i lično se radujem što ću biti dvostruki domaćin ministru Lavrovu. I u Srpskoj i u Predsedništvu BiH. Imali smo više susreta do sada i naši razgovori su uvek bili i korisni i srdačni“, naglasio je Dodik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala