Beloruski premijer: Štrajk nije ni mogao da zaživi, narod želi da radi

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaMinska fabrika kamiona
Minska fabrika kamiona - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Generalni štrajk“, koji je najavila beloruska opozicija, nije se dogodio niti je mogao da se održi, izjavio je premijer zemlje Roman Golovčenko, ističući da je situacija u radnim kolektivima u beloruskim preduzećima i dalje mirna.
„Situacija u radnim kolektivima juče je bila mirna, a nastavlja da bude i danas, atmosfera je radna. Plan koji je široko najavljivan, naravno, nije sproveden. Nije ni mogao da bude realizovan. Ljudi su usmereni na rad, zaradu, realizaciju planova koje imaju. Žele da njihove porodice dobijaju prihod. Stoga je situacija apsolutno mirna“, rekao je Golovčenko, a prenela državna agencija „Belta“.

Beloruski premijer je naglasio da ne preuveličava pretnju sličnih poziva.

Poziv na štrajk – oslobađanje radnih mesta konkurentima

On je takođe uputio upozorenje onima koji su radnike u preduzećima pozivali na štrajkove.

„To su direktni pozivi na nanošenje štete svojoj zemlji i ljudima koji u njoj žive i rade. Poziv na zaustavljanje preduzeća nije ništa drugo do raščišćavanje mesta za naše konkurente“, rekao je on.

Podsetimo, u nedelju 25. oktobra istekao je rok „narodnog ultimatuma“ koji je kandidatkinja na predsedničkim izborima Svetlana Tihanovska ranije postavila vlastima zemlje. Ona je navela da će, ukoliko se zahtevi opozicije ne ispune do 26. oktobra, sva preduzeća u zemlji stupiti u generalni štrajk.

Ministar privrede zemlje Petar Parhomčik rekao je u ponedeljak da pozivi na štrajk nisu naneli ekonomsku štetu beloruskim preduzećima

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala