Savremeno oružje i modernizacija baza: Putin odobrio novu Strategiju razvoja Arktika

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici jedinice za specijalne namene Ruske Federacije u oblasti Severnog pola
Pripadnici jedinice za specijalne namene Ruske Federacije u oblasti Severnog pola - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin utvrdio je Strategiju razvoja arktičke zone Rusije i osiguranje nacionalne bezbednosti do 2035. godine.

U strategiji se navodi da snage koje se nalaze u arktičkoj zoni Rusije treba da dobiju savremeno naoružanje, dok baze treba da se modernizuju.

„Realizacija osnovnih zadataka u sferi osiguranja vojne bezbednosti, zaštite i čuvanja državne granice Rusije u Arktičkoj zoni vrši se putem poboljšanja sastava i strukture Oružanih snaga Rusije, drugih snaga, vojnih formacija i organa u Arktičkoj zoni“, navodi se u dokumentu.

Potrebno je osigurati „povoljan operativni režim u Arktičkoj zoni, uključujući održavanje nivoa borbene gotovosti ruske vojske“, dodaje se u tekstu.

Strategija predviđa modernizaciju oružanih snaga savremenim tipovima naoružanja, vojne tehnike, adaptiranim za arktičke uslove i usavršavanje infrastrukture baza.

Radi osiguranja bezbednosti u Arktičkoj zoni potrebno je obezbediti „upotrebu tehnologija i objekata infrastrukture dvostruke namene u interesima kompleksnog rešavanja zadataka u oblasti odbrane u Arktičkoj zoni“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala