Nastavljena potraga za mornarima nakon eksplozije na tankeru u Azovskom moru

© Foto : Morspasslužba / Uđi u bazu fotografijaOštećeni tanker "General Azi Aslanov" na kome se desila eksplozija na Azovskom moru
Oštećeni tanker General Azi Aslanov na kome se desila eksplozija na Azovskom moru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zbog eksplozije na tankeru „General Azi Aslanov“ na Azovskom moru, otpao je i upao u vodu deo konstrukcije, ali ne postoji opasnost od potapanja samog broda, izjavio je za Sputnjik predstavnik Savezne službe za morski i rečni saobraćaj Aleksej Kravčenko. Potraga za nestalim mornarima se nastavlja.

„Normalno kretanje plovila ometao je deo poda palube i boka – vrlo dugačak komad metala, koji je eksplozija izbacila i koji je visio osam metara ispod kobilice, pa je bilo teško vući brod. S tim u vezi, vršene su pripreme za odsecanje ovog dela, ali je jutros deo metala otpao“, objasnio je Kravčenko.

Prema njegovim rečima, trenutno je odlučeno da se tanker odvuče na drugo sidrište.

Tanker General Azi Aslanov oštećen u eksploziji na Azovskom moru, dovučen je do luke Kavkaz - Sputnik Srbija
Objavljen snimak posledica eksplozije na tankeru na Azovskom moru /video/

Nastavljena akcija spasavanja

Spasioci su neuspešno pregledali 56 kilometara obale u potrazi za mornarima koji su nakon eksplozije pali sa tankera u Azovsko more, a u ponedeljak će nastaviti da pretražuju u Slavjanskom, Temrjukskom i Primorsko-Ahtarskom rejonu, saopštila je Glavna uprava za Krasnodarski kraj Ministarstva za vanredne situacije Rusije.

​Kako se navodi, u 7 časova je nastavljena akcija potrage za mornarima. U potrazi učestvuje 71 osoba i 20 jedinica tehnike.

​Eksplozija na tankeru na Azovskom moru u ušću Kerčkog moreuza dogodila se u subotu. Od udara su tri člana posade pala u more i u toku je potraga za njima. Još deset članova posade spasio je brod „Sirijus“ koji je plovio u neposrednoj blizini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala