Mitropolit Amfilohije se oporavlja

© SputnikMitropolit crnogorski-primorski Amfilohije Radović
Mitropolit crnogorski-primorski Amfilohije Radović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i dalje se nalazi na bolničkom lečenju u Kliničko-bolničkom Centru Crne Gore, gde se oporavlja od upale pluća izazvane virusom korona. Po rečima lekarskog tima, mitropolit se oporavlja planiranom dinamikom.

Svi nalazi su u poboljšanju, pa je u procesu postepeno smanjivanje nivoa kiseonika, čije se definitivno skidanje očekuje u narednim danima.

„Jedno od najčešćih pitanja koje se postavlja nakon saznanja da je mitropolit negativan na virus korona je kada se očekuje mitropolitov izlazak iz bolnice. Lekari ističu da je u ovom momentu to nezahvalno prognozirati i da je za njih mnogo važnije da se trend oporavka nastavi u dobrom pravcu i postepeno kao i do sada. Mitropolit je dobrog opšteg stanja i vidan je svakodnevni napredak i u tom pogledu.

Priroda bolesti i godine pacijenta i dalje su faktori koji nas opominju na oprez i strpljenje, kao i na sagledavanje i praćenje situacije sa pacijentima iz dana u dan. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da je uspeh u lečenju veći ukoliko oporavak teče u konstantnom ali blagom i svakodnevnom progresu. Upravo takav je oporavak mitropolita Amfilohija“, piše na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Mitropolit je pod stalnim lekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak. Na bolničkom lečenju se nalazi od 6. oktobra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala