Kremlj žali zbog Bajdenovih reči i tvrdi „Rusija nije neprijatelj“

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj u Moskvi
Pogled na Kremlj u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj žali zbog reči američkog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena o ruskoj pretnji. To uopšte nije istina, usađuje se mržnja prema Rusiji koja nije neprijatelj, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„To uopšte nije tačno, mi se sa tim apsolutno ne slažemo. Možemo samo da žalimo što se na taj način usađuje apsolutna mržnja prema Rusiji i što našu zemlju smatraju nekom vrstom neprijatelja. To nije istina“, rekao je Peskov komentarišući Bajdenove reči.

Ranije je demokratski predsednički kandidat Džo Bajden izjavio da je Rusija najveća pretnja Sjedinjenim Američkim Državama u međunarodnim poslovima, dok je Kina najveći konkurent.

U oktobru je kandidat za potpredsednika američke Demokratske partije Kamala Haris obećala da će Bajden „smatrati Rusiju odgovornom“ za bilo kakvu pretnju američkim snagama. Ranije je i sam Bajden tvrdio da Moskva najaktivnije pokušava da utiče na predstojeće američke izbore i da je zbog toga glavna pretnja.

Donald Tramp i Džo Bajden - Sputnik Srbija
Kremlj o debati Trampa i Bajdena: Takmiče se ko više ne voli Rusiju

Rusija je više puta negirala optužbe za pokušaje da utiče na demokratske procese u različitim zemljama, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao ih je „apsolutno neosnovanim“.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je, govoreći o navodnom mešanju Rusije u izbore u različitim zemljama, izjavio da ne postoje dokazi koji to podržavaju.

Predsednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama održaće se 3. novembra. Za mesto šefa države bore se aktuelni republikanski predsednik Donald Tramp i demokrata Džo Bajden.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala