Kosačov: Bajden u Belu kuću ne bi doneo ništa novo u odnosu prema Rusiji

© Sputnik / Dejan SimićKonstantin Kosačov
Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov smatra da je „ruska pretnja obavezni deo programa“ za bilo kog kandidata na mesto predsednika Sjedinjenih Američkih Država u trenutnoj situaciji. Džo Bajden neće doneti ništa suštinski novo u Belu kuću, ako pobedi na izborima, rekao je za Sputnjik.
„Bajden je identifikovao najveće američke protivnike. Kao što vidite, ništa novo i originalno. Rusija je ‘obavezni program’ za bilo kog kandidata u trenutnoj vašingtonskoj situaciji, štaviše, ona je objašnjenje u slučaju poraza“, naveo je Kosačov. 

Kosačov je dodao da SAD i dalje na Kinu gleda više kao na ekonomsku pretnju, ali svi znaju da se u Americi „ona lako može transformisati u vojnu, kao što je to bilo ranije sa svim ‘naftnim’ zemljama Bliskog istoka, koje su odjednom proglašene ‘sponzorima terorizma’ ili ‘vlasnicima oružja za masovno uništenje’“.

Bajden neće doneti ništa suštinski novo u Belu kuću, rekao je Kosačov. „Iako je nepominjanje Irana i dalje nijansa u poređenju sa ‘opsesijom’ na ovu temu aktuelnog šefa države Donalda Trampa“, zaključio je Kosačov.

Demokratski predsednički kandidat rekao je ranije u intervjuu da je Rusija najveća pretnja Sjedinjenim Američkim Državama u međunarodnim poslovima, dok je Kina, prema Bajdenovim rečima, najveći konkurent.

Predsednički izbori u Americi biće održani 3. novembra. Za mesto šefa države bore se republikanski kandidat i aktuelni predsednik Donald Tramp i demokratski kandidat Džo Bajden.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala