Karabah: Azerbejdžan upotrebio avijaciju; Baku demantuje

© AP Photo / STRAzerbejdžanske snage granatiraju Stepanakert u Nagorno-Karabahu
Azerbejdžanske snage granatiraju Stepanakert u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državna služba za vanredne situacije nepriznatog Nagorno-Karabaha saopštila je da su azerbejdžanske oružane snage upotrebile ratno vazduhoplovstvo u karabaškom gradu Martuni.

„Azerbejdžanska strana takođe je prekršila primirje u mirnim naseljima. Neprijatelj je upravo upotrebio vojnu avijaciju protiv grada Martuni, grubo narušivši sporazum o humanitarnom prekidu vatre“, navodi se u saopštenju službe na Fejsbuku.

Međutim, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana demantovalo je optužbe o upotrebi avijacije.

„Vest koju je jermenska strana objavila o upotrebi vojne avijacije u Azerbejdžanu nije tačna i predstavlja dezinformaciju“, saopštila je pres-služba azerbejdžanskog Ministarstva odbrane.

Američki Stejt department objavio je ranije zajedničko saopštenje ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, Zograba Mnacakanjana i Džejhuna Bajramova o humanitarnom primirju od 5 časova po srednjoevropskom vremenu.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala