Jermenija: Teške borbe na jugoistoku Karabaha

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaDim u predgrađu Martunija u Nagorno-Karabahu nakon azerbejdžanskog granatiranja
Dim u predgrađu Martunija u Nagorno-Karabahu nakon azerbejdžanskog granatiranja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na jugoistoku Karabaha vode se teške borbe nakon primirja objavljenog u ponedeljak ujutro, izjavio je predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan.

„Teške borbe na jugoistoku Arcaha (Karabaha)“, napisao je Ovanisjan na Fejsbuku.

Prethodno je Armija odbrane Karabaha optužila Azerbejdžan za raketni napad na položaje vojne jedinice u pravcu jugoistoka duž kontakt linije.

„Oko 13.50 (10.50 po srednjoevropskom vremenu) neprijatelj je ispalio raketu iz višecevnog raketnog bačaca ‘Smerč’ u pravcu sela Zardarašen u Martuninskom rejonu“, navodi se u saopštenju vojske Karabaha objavljenom na Fejsbuku.

Takođe se dodaje da su karabaške snage krenule u odbrambenu borbu.

Američki Stejt department objavio je ranije zajedničko saopštenje ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, Zograba Mnacakanjana i Džejhuna Bajramova o humanitarnom primirju od 5 časova po srednjoevropskom vremenu.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala