Brojka posle koje Srbiji slede najoštrije mere

© Tanjug / JAROSLAV PAP Devojka sa zaštitnom maskom u Novom Sadu
 Devojka sa zaštitnom maskom u Novom Sadu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da bi o uvođenju najoštrijih mera u Srbiji trebalo razmišljati ukoliko broj novozaraženih na dnevnom nivou bude do 1.500.

„Nemačka je recimo uvela policijski čas u nekim pokrajinama, Francuska, Italija, Slovenija, a da li ćemo mi uvesti dodatne mere, pa hoćemo sigurno, prema mom mišljenju to je ako pređemo 100 na 100.000 aktivnih slučajeva“, rekao je Tiodorović za „Blic“.

On je ocenio da na osnovu trenutne epidemiološke situacije i broja obolelih u Srbiji, još uvek nije trenutak da se uvede policijski čas.

Savska promenada o oktobru u Beogradu - Sputnik Srbija
SZO: Srbija treba da razmišlja o novim merama
„Mi smo sada još uvek na broju koji je daleko ispod onog koji postoji oko nas i u Evropi jer mi spadamo u tri zemlje koje imaju najnižu stopu na 100.000 aktivnih slučajeva, tu su još Estonija, Norveška i Turska, s su svi ostali u daleko većem riziku“, naveo je Tiodorović.

Prema njegovoj proceni, u narednih 10 do 15 dana može se očekivati skok broja novoinficiranih.

„Ako ne budemo uspeli da suzbijemo bahato ponašanje koje se dešava, žurke, noćne izlaske i muzičke spektakle, možemo očekivati da će doći do povećanja broja“, dodao je Tiodorović, koji je i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije virusa korona.

On je napomenuo da većinu novoobolelih od virusa korona u Srbiji čine mladi od 20 do 40 godina, koji bolest podnose dobro, ali da oni predstavljaju rizik za sve starije u svom okruženju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala