Putin: Rusija zadovoljna saradnjom sa SAD u borbi protiv terorizma

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je generalno zadovoljna saradnjom sa Sjedinjenim Američkim Državama u oblasti borbe protiv terorizma, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Prema njegovim rečima, dve države sarađuju u ovom pravcu i on je u prošlosti, čak, zahvalio američkom predsedniku Donaldu Trampu, pošto su informacije dobijene iz Vašingtona pomogle da se spreče teroristički napadi na ruskoj teritoriji.

„Mi, sa svoje strane, pokušavamo da odgovorimo na isti način, imamo takav sporazum sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država, sa aktuelnim šefom države“, rekao je Putin za televiziju „Rusija 1“.

Predsednik je dodao da bi ta saradnja „naravno mogla biti i bolja“, ali da je generalno Rusija „ njom zadovoljna“.

Uprkos brojnim protivrečnostima u odnosima Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, saradnja između obaveštajnih službi dveju zemalja se nastavlja, dodao je Putin.

On je dodao da je saradnja u rešavanju sukoba u Siriji dobro poznata i na operativnom nivou, a na nivou rukovodstva vojnih jedinica uspostavljeni su vrlo dobri radni kontakti.

„Između ostalog, Amerikanci nam prenose informacije o antiterorizmu“, rekao je Putin.

Govoreći o prisustvu američkih trupa u Avganistanu, Putin je istakao da je Moskva prvobitno podržavala njihovo prisustvo i svojevremeno glasala za odgovarajuću rezoluciju Saveta bezbednosti UN.

Vladimir Putin i Donald Tramp - Sputnik Srbija
Kad Rusija i Amerika udare na opasnog zajedničkog neprijatelja

„I dalje smatram da prisustvo Amerikanaca u Avganistanu nije u suprotnosti sa našim nacionalnim interesima“, rekao je Putin.

Prema njegovom mišljenju, povlačenje američkog kontingenta iz Avganistana donosi mnogo rizika. Rusija će morati dodatno da izdvoji novac da bi održala stabilnost, dok američko prisustvo u Avganistanu doprinosi stabilnosti u toj zemlji, istakao je predsednik.

Stoga Rusija nema potrebe da se bori protiv prisustva Amerikanaca u Avganistanu.

„I saradnja sa Sjedinjenim Američkim Državama na nivou obaveštajnih službi, uprkos brojnim protivrečnostima između naših zemalja u mnogim oblastima, i dalje se nastavlja“, zaključio je ruski predsednik.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala