Premijer Jermenije: Alijev kontroliše samo trećinu borbenih dejstava u Karabahu

© AP Photo / Abbas AtilayVojska Azerbejdžana
Vojska Azerbejdžana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan smatra da predsednik Azerbejdžana kontroliše samo treći deo borbenih dejstava u Karabahu.
„To je vrlo važna nijansa... Možemo reći da maksimum jednu trećinu ratnih dejstava kontroliše predsednik Azerbejdžana, jer su u ova dejstva uključeni u turski vojnici i teroristi i plaćenici koje kontrolišu turski vojnici koji se nalaze u samom Azerbejdžanu“, saopštio je Pašinjan na sastanku sa francuskim parlamentarcima, prenosi pres-služba jermenskog premijera. Premijer Jermenije je tom prilikom optužio i Izrael za indirektno učešće u karabaškom konfliktu.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev je u intervjuu „Foks njuzu“ još jednom negirao da Ankara vojno podržava Baku u Karabahu.

„Turska pruža Azerbejdžanu političku podršku. Ta država je naš bliski saveznik i prijatelj. Mi smo ponosni i srećni što je tako velika država naš partner. Svaka država ima pravo da ima prijatelje i saveznike. Jermenija ima svoje saveznike“, rekao je Alijev, optuživši Jerevan da je prvi pokrenuo sukob u Karabahu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala