Ko će biti u novoj Vladi Srbije /video/

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICAna Brnabić i Aleksandar Vučić
Ana Brnabić i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Vučić se obraća javnosti posle sednice Predsedništva SNS na kojoj je dogovaran sastav nove Vlade Srbije

U novoj Vladi Srbije ima 21 ministarstvo, uključujući i tri nova - za ljudska i manjinska prava, i društveni dijalog, za brigu o porodici i demografiju i za brigu o selu, predviđa Predlog zakona o ministarstvima, koji se nalazi pred poslanicima.

Polovinu ministara činiće žene.

Vučić je najavio da nisu poznata tri imena ministara, a da su ostala dogovorena.

„Čekamo samo SPS za njihove odluke za jedan resor i za ministarstvo bez portfelja, tu je bilo nekakvih neslaganja unutar SNS oko jednog ministra bez portfelja. Nije doneta odluka ni o jednom ministarskom mestu bez portfelja iz SNS“, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da je od nove Vlade lično tražio da se bori protiv kriminala

„Zalagaću se da ljudi to primete. Srbija ne može da bude kao Kolumbija, kao što je bila 2002. ili 2003. godine, da se ne događaju mafijaška ubistva svaki dan“, rekao je Vučić.

Verujem da možemo da se vratimo u stanje od pre godinu i po dana, kada su bila dva takva ubistva godišnje, dodao je Vučić. On je ponovio principe koji su dogovoreni kada je u pitanju formiranje nove Vlade.

Vučić je rekao da su dogovoreni i članovi nove Pokrajinske vlade, ali i da će skupština SNS biti održana najkasnije do marta.

Premijerka Ana Brnabić saopštila je imena novih ministara u Vladi Srbije.

Na pitanje o tome zašto Nebojša Stefanović više nije ministar unutrašnjih poslova, Vučić je rekao kako je ministarstvo odbrane veoma značajno i da je on sa tog mesta postao premijer i predsednik Republike.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala