Grenel objavio kada će Tramp doći u Srbiju /video/

© AP Photo / DRAGAN KUJUNDZICSpecijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel na sastanku delegacija u Beogradu
Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel na sastanku delegacija u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel boravi u poseti lokalnoj srpskoj zajednici u Viskonsinu, gde je potvrdio da će američki predsednik Donald Tramp posetiti Srbiju i objavio kada će se to dogoditi.

Njegova poseta izazvala je veliku pažnju, a među brojnim komentarima na fotografije koje je Grenel postavio na Instagramu, bio je i onaj da je „više Srba došlo da podrži Trampa nego što se okupi na Bajdenovim mitinzima“.

Grenel se obratio na skupu u američko-srpskoj sali, u organizaciji Republikanske stranke iz Milvokija i Inicijative „Srbi za Trampa 2020“ uz kongresmena Brajana Stejla.

A post shared by richardgrenell (@richardgrenell) on

Grenel se privatno sastao i sa uvaženim predstavnicima srpsko-američke zajednice iz Čikaga i Milvokija, gde je bilo reči o skoro potpisanom sporazumu u Beloj kući, o implementaciji sporazuma i planovima za budućnost, kao i vitalnim pitanjima koja se tiču Srbije, srpskog naroda i srpskog rasejanja, saopšteno je iz Inicijative „Srbi za Trampa 2020“, prenosi Tanjug.

Veoma smo ponosni na ono što smo uradili na približavanju Beograda i Prištine u razgovorima o ekonomiji, rekao je specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel u obraćanju lokalnoj srpskoj zajednici.

Grenel je preneo i poruku predsednika Donalda Trampa srpskoj zajednici u Viskonsinu da je sporazum iz Vašingtona bio težak i da su uzbuđeni zbog njegove primene.

Podsetio je na poziv koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio Trampu da poseti Beograd.

„Predsednik je rekao ići ću, pošto pobedim na izborima, ići ću kao predsednik SAD“, preneo je Grenel, prenosi Kosovo onlajn.

Govoreći o odnosima Beograda i Prištine on je rekao da su obe strane pozvane da se fokusiraju na ekonomiju.

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel u Beogradu - Sputnik Srbija
Grenel: Amerika okreće novi list prema Srbiji

„Rekao sam obema stranama da imamo puno političkih tema za razgovor i možemo da nastavimo da se svađamo oko simbolike i politike još 20 godina, ali hajde da uradimo nešto što Tramp radi najbolje, a to je rast ekonomije. Dajmo nadu mladim ljudima u regionu da mogu da ostanu tu, a ne da idu u Mađarsku ili Nemačku. Dovedimo neke američke, evropske kompanije na Balkan“, kazao je Grenel.

On je rekao da je ponosan i na to što se u Vašingtonskim sporazumom srpska vlada složila oko diversifikacije u energetici, navodeći da je to „pobeda za SAD, jer je do sada 100 odsto energenata u Srbiju dolazilo Rusije“.

„Ponosni smo na naš rad za Kosovo i Srbiju i region i ne mogu biti ponosniji što sam došao u srpsku salu u Viskonsinu“, poručio je Grenel i pozvao Srbe da izađu na izbore i glasaju za Trampa.

„Pozivam vas da uradite nešto za predsednika, jer je on radio za vas“, rekao je Grenel okupljenim Srbima i zaključio da je „Amerika sjajna zemlja koja rešava sve probleme“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala