Zaharova odgovorila nemačkom generalu: Pamti Evropa ko ju je oslobodio fašizma

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaBrifing oficialьnogo predstavitelя MID Rossii M. Zaharovoй
Brifing oficialьnogo predstavitelя MID Rossii M. Zaharovoй - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova odgovorila je nemačkom generalu koji je rekao da je Rusija glavni protivnik NATO-a rekavši da „Alpi i Dunav dobro pamte ko je evropskim narodima izvojevao slobodu.
„Uzimajući u obzir našu zajedničku istoriju nemački generali bi trebalo malo bolje da znaju da je Rusija bila protivnik fašizma i nacizma, te da i Alpi i Dunav dobro znaju ko je narodima Evrope doneo slobodu“, ocenila je ona.

Prethodno je nemački list „Dagens Nijheter“ objavio intervju sa nemačkim generalom ujedinjenih snaga NATO-a u Evropi J. Folmerom koji je rekao da Rusija pokušava da zabije klin u partnerstvo Švedske i Alijanse.

Upitan da prokomentariše kako NATO gleda na Rusiju, on je rekao: „Uzimajući u obzir našu zajedničku istoriju, neprijatelj je prejaka reč, radije bih rekao protivnik“.

Podsetimo, nedavno su mediji saopštili da se sve više priča o tome da Švedska namerava da razmotri mogućnost ulaska u NATO, a glavni razlog tome se navodi Rusija.

Štaviše, prema rečima švedskog opozicionog poslanika Edvarda Ridla, ta skandinavska zemlja je „u vrlo ozbiljnoj situaciji“ zbog jačanja ruskog vojnog potencijala.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala