Otkriven identitet četiri tela iz kontejnera koji je iz Srbije poslat za Paragvaj /video/

© AP Photo / Jorge SaenzTela pronađena u kontejneru koji je iz Srbije stigao u Paragvaj
Tela pronađena u kontejneru koji je iz Srbije stigao u Paragvaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dokumenta pronađena u kontejneru u kojem su otkrivena tela sedam osoba, a koji je iz Srbije sa đubrivom poslat u Paragvaj, omogućiće identifikaciju žrtava. Mediji navode da je do sada utvrđen identitet četiri osobe.

Prema pronađenim dokumentima, reč je o tri mladića marokanskog porekla i jednom Egipćaninu, objavio je paragvajski portal „abc.py“.

Sudski lekar Pablo Lemir izjavio je da najmanje jedno telo pokazuje tragove gušenja kao mogući uzrok smrti.

Trenutni podaci su poslati Interpolu i Crvenom krstu kako bi pokušali da pomognu u prikupljanju podataka i utvrđivanju okolnosti i činjenica.

Vlasti Paragvaja saopštile su juče da je u kontejneru s đubrivom koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tela u fazi raspadanja u naselju Santa Marija de Asunsion.

Prema zvaničnom saopštenju, kontejner je u vlasništvu čoveka koji se bavi distribucijom insekticida, a koji je teret otvorio zbog jakog neprijatnog mirisa koji se širio iz kontejnera.

Tužilac Marsel Saldivar je izjavio da je kontejner napustio Srbiju 21. jula i ranije ove nedelje, preko Argentine, stigao u rečnu luku u predgrađu Asunsiona, prestonice Paragvaja.

On je naveo da su sve žrtve odrasli ljudi i da izgleda da je reč o „slepim putnicima“.

Dodao je da su kod dve osobe pronašli lična dokumenta, koja pokazuju da je reč o Marokancima, kao i da je pronađen račun taksi kompanije iz Srbije, što nagoveštava da su ušli u kontejner u Srbiji.

„Pretpostavljamo da su stigli tamo iz svoje zemlje i da su planirali da otputuju do najbliže destinacije, ali nisu dobro izračunali distancu i nisu preživeli putovanje“, rekao je Saldivar za Rojters.

On je dodao da su kod sebe imali keks, flaširanu vodu i konzerve s hranom, što je bilo dovoljno za 72 sata.

Policija je, takođe, pronašla torbe sa odećom i otvor za ventilaciju u delu kontejnera u kojem su se nalazila tela.

„Sva tela su u fazi raspadanja. To su samo kosa i kosti“, rekao je Saldivar.

On je dodao da će se izvršiti provera rute kontejnera, kao i da će se ispitati mobilni telefoni, koji su pronađeni zajedno s telima, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala