Medvedev zabrinut zbog pokušaja da se umesto UN-a stvori "Klub demokratskih nacija"

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaMedvedev o odnosu s Putinom: Sve je u redu
Medvedev o odnosu s Putinom: Sve je u redu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pokušaji da se potkopa uloga Ujedinjenih nacija i da se umesto njih stvori „klub demokratskih nacija“ je nešto što podstiče na oprez, takve ideje mogu da vode ka napetosti na međunarodnoj sceni i direktnim sukobima, ocenio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
„Poseban oprez izazivaju pokušaji da se potkopa uloga UN i da se napravi nekakvo 'društvo, klub demokratskih nacija'. Takve vrste ideja ne ujedinjuju nego dele čovečanstvo, doprinose jačanju napetosti na međunarodnom planu i, na kraju krajeva, direktnim sukobima“, napisao je Medvedev u autorskom članku povodom 75. godišnjice osnivanja UN.

Medvedev je naveo da su UN formirane na bazi koncepcije ljudskih prava i saradnje među državama koja ima humani karakter, i da danas ideja ljudskih prava prožima praktično sve teme koje su u centru pažnje struktura UN: od ekologije do zaštite ličnih podataka, sajber bezbednosti i biotehnologija.

Nikakve druge međunarodne organizacije, a posebno ne vojne alijanse, ne mogu da poljuljaju monopol organa UN na izražavanje slobodne volje svetske zajednice.

„Erozija odgovornosti za globalnu bezbednost, pokušaji različitih organizacija i nekih država da etiketiraju države i vlade, da odlučuju o sudbini sveta neizbežno će nas vratiti decenijama unazad“, zaključio je Medvedev.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala