Kanibalizam među putnicima u kontejneru koji je iz Srbije stigao u Paragvaj?

© AP Photo / Jorge SaenzTela pronađena u kontejneru koji je iz Srbije stigao u Paragvaj
Tela pronađena u kontejneru koji je iz Srbije stigao u Paragvaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prve istrage ukazuju da bi sedam leševa, koliko ih je do sada pronađeno u kontejneru koji je stigao iz Srbije u Paragvaj, mogli pripadati ilegalnim imigrantima, a, prema pisanju paragvajskih medija, postoji mogućnost da je jedna osoba pokušala da preživi jedući ostatke sapatnika.

Patolog Roza Romero rekla je listu „Nasion“ da postoji mogućnost da je bilo slučajeva kanibalizma, da je jedna od osoba „konzumirala“ ljudsko meso zbog nedostatka hrane, ali da će to moći da potvrdi tek kada budu gotovi nalazi obdukcije.

Romero je rekla i da su tela u stanju raspadanja što navodi na zaključak da su umrli ubrzo nakon što su kontejneri napustili Srbiju.

„Nije reč o deci, radi se o krupnijim osobama,“ rekla je Romero i dodala da misli da je reč o odraslim muškarcima.

Tela su pronađena među ostacima veštačkog đubriva, pa nije isključeno da su možda umrla od intoksikacije ili gušenja.

U jednom od šest kontejnera koji su u Paragvaj prenosili đubrivo iz Srbije pronađeno je sedam lobanja i ljudski ostaci u poodmakloj fazi raspadanja.

© AP Photo / Jorge SaenzTužilac Marselo Saldivar saopštio je da je pronađeno sedam leševa, ali da nije isključeno da ih može biti i više.
Kanibalizam među putnicima u kontejneru koji je iz Srbije stigao u Paragvaj? - Sputnik Srbija
Tužilac Marselo Saldivar saopštio je da je pronađeno sedam leševa, ali da nije isključeno da ih može biti i više.

Predstavnik kompanije koja je uvozila đubrivo objasnio je da su ljudski ostaci pronađeni u četvrtom kontejneru koji je otvoren i da postoje još dva za pregled.

Teret je otpremljen u julu iz Srbije i do sada nije poznato da li je na njemu bio zaštitni pečat pre nego što je otvoren u kvartu Santa Marija u glavnom gradu Paragvaja Asunsion.

Tužilac Marselo Saldivar saopštio je da je pronađeno sedam leševa, ali da nije isključeno da ih može biti i više, prenosi Tanjug.

Svedoci navode da su pored tela pronađene lične stvari, poput rančeva i odeće, kao i neki dokumenti na ćirilici i telefonske kartice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala