Ada Bojana nestaje: Situacija alarmantna

CC0 / Pixabay / Budući hotelsko-turistički kompleks trebalo bi da ima najmanje jedan hotel, standarda četiri plus ili pet zvezdica, kojim će upravljati renomirani međunarodni turistički operater ili operateri.
Budući hotelsko-turistički kompleks trebalo bi da ima najmanje jedan hotel, standarda četiri plus ili pet zvezdica, kojim će upravljati renomirani međunarodni turistički operater ili operateri. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Situacija na Adi Bojani je alarmantna, plaža nestaje iz dana u dan, a na pojedinim mestima već je nema.

Iz Morskog dobra i Uprave za vode poručuju da konkretnog rešenja još nema, a da dosadašnja privremena nisu dala rezultate.

Studija očuvanja i revitalizacije plaže na Adi Bojani trebalo bi da bude gotova u decembru, ali je jasno da se i pre sistemskog rešenja koje bi ovaj dokument trebalo da predloži nešto mora preduzeti.

Rešenja za sanaciju plaže na Adi Bojani, koja nestaje, u ovom trenutku nema, jasni su u Morskom dobru, prenose "Vijesti".

350.000 kubika peska u prethodne dve godine izvađeno je sa račve i ušća Bojane, u okviru projekta produbljivanja desnog rukavca reke.

Na to je prema podacima Uprave za vode do danas potrošeno 2 miliona evra. Međutim, ne zna se kada će plaže biti nasute.

Očekuje se da Studija očuvanja i revitalizacije plaže na Adi Bojani bude gotova u decembru, ali ni to nije sigurno.

U međuvremenu, HTP Ulcinjska rivijera pokušava da spasi objekte. Prvi bungalovi su već u vodi.

I dok ribari ukazuju da je plaža počela rapidno da nestaje od kako je krenulo vađenje peska sa ušća u ogromnim količinama, u Upravi za vode smatraju da to ne može biti uzrok, jer je, kako navode, sve rađeno po projektu koji je strogo definisan.

Iz Morskog dobra najavljuju konferenciju o ovome naredne sedmice, kada bi se možda moglo doći do nekog rešenja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala