Trenutak koji je sludeo Amerikance: Bajden govorio o dobrim odnosima SAD i Hitlera

Pratite nas
Kritikujući „dobar odnos“ predsednika Amerike Donalda Trampa sa severnokorejskim liderom Kimom Džonom Unom, predsednički kandidat Demokrata Džo Bajden zbunio je gledaoce debate govoreći o „dobrom odnosu“ Amerike i Adolfa Hitlera.

Tramp je govoreći o Severnoj Koreji, Kima nazvao „drugačijim momkom“ i istakao je svoju sposobnost da vodi razgovore sa kontroverznim liderom, dodajući da je da je njihov odnos pomogao dvema zemljama da izbegnu nuklearni rat.

Nismo u ratu. Imamo dobar odnos ... Dobri odnosi sa liderima drugih zemalja su dobra stvar“, rekao je Tramp tokom poslednje debate uoči američkih predsedničkih izbora koji će biti održani 3. novembra.

Bajden je oštro kritikovao predsednika SAD zbog sastanka s Kimom, koga je nazvao „siledžijom“, potom je spomenuo Hitlera.

„To je kao da kažemo da smo imali dobar odnos sa Hitlerom pre nego što je napao Evropu“, odgovorio je Bajden, pa je, ispravljajući sebe (jer je i Nemačka u Evropi), dodao „ostatak Evrope“.

Greška iz geografije je potpuno pala u senku zbog istorije, tačnije pominjanja Hitlera u kontekstu dobrih odnosa sa SAD i mnogi na društvenim mrežama su se zapitali o čemu on to zapravo govori.

Nema poređenja. On (Bajden) gubi dodir sa realnošću“, napisao je pisac Metju Betli.

„Koji udžbenik istorije čita?“, zapitala se radio voditeljka Dženet Paršal.

„Kada je predsednik Ruzvelt imao dobar odnos sa Hitlerom?“, dodao je još jedno pitanje novinar Majkl Graham.

 

Upitan kakav bi bio njegov odnos s Kimom ako bi bio izabran za predsednika, Bajden je rekao da bi odbio da se sastane s njim ukoliko „Korejsko poluostrvo“ ne postane „zona bez nuklearne energije“, objavio je RT.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala