Pronađeno sedam tela u kontejneru koji je iz Srbije stigao u Paragvaj /video, foto/

© AP Photo / Jorge SaenzTela pronađena u kontejneru koji je iz Srbije stigao u Paragvaj
Tela pronađena u kontejneru koji je iz Srbije stigao u Paragvaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti Paragvaja saopštile su da je pronađeno sedam tela u fazi raspadanja u kontejneru s đubrivom, koji je poslat iz Srbije pre tri meseca.

Kontejner je dopremljen ranije ove nedelje preko Argentine u rečnu luku u predgrađu Asunsiona, prestonice Paragvaja, objavio je Rojters, prenosi Tanjug.

Tela su otkrivena danas, kada su menadžeri kompanije, koja je kupila proizvod, otvorili kontejnere, rekao je tužilac Marselo Saldivar.

On je sugerisao da je moguće da su preminuli slepi putnici i poručio da će paragvajske vlasti kontaktirati kolege u Srbiji kako bi identifikovali žrtve.

„Polazimo od toga da su oni provalili (u kontejner) kako bi bili prevezeni odande do ovde. Očigledno nisu dobro izračunali distancu i nisu preživeli putovanje“, naveo je on.

Tužilac je rekao da su kod dve osobe pronašli lična dokumenta, koja pokazuju da je reč o Marokancima i dodao da je pronađen račun taksi kompanije iz Srbije, što nagoveštava da su ušli u kontejner u Srbiji.

© AP Photo / Jorge SaenzKod žrtava je nađen i taksi račun iz Srbije, a kontejner je iz naše zemlje krenuo pre tri meseca
Pronađeno sedam tela u kontejneru koji je iz Srbije stigao u Paragvaj /video, foto/ - Sputnik Srbija
Kod žrtava je nađen i taksi račun iz Srbije, a kontejner je iz naše zemlje krenuo pre tri meseca

„Pretpostavljamo da su stigli tamo iz svoje zemlje i da su planirali da otputuju do najbliže destinacije, ali nisu dobro izračunali distancu i nisu preživeli putovanje“, rekao je Saldivar.

Kako je dodao, u delu kontejnera u kojem su se nalazila tela pronađeni su hrana, torbe s odećom i otvor za ventilaciju.

„Sva tela su u fazi raspadanja. Ostala je samo kosa i kosti“, rekao je Saldivar.

On je dodao da će se izvršiti provera rute kontejnera, kao i da će se ispitati mobilni telefoni, koji su pronađeni zajedno s telima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala