„Đavo se uvek krije u detaljima“: Vašington sprema novi predlog za Moskvu o kontroli naoružanja

© Sputnik / Sergey KazakBojeva glava nuklearne rakete
Bojeva glava nuklearne rakete - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajen izjavio je da pitanje produženja Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) još uvek nije rešeno i da će Vašington predložiti „nešto“ narednih dana ili sledeće nedelje. Kako je rekao, „đavo se uvek krije u detaljima“

On je u intervjuu za „Politiko“ rekao da je produženje Sporazuma na još godinu dana „i dalje nerešeno pitanje“, dodajući da strane treba da usaglase uslove sporazuma koje odgovaraju obema.

„U svim pregovorima, a posebno u sferi kontrole naoružanja, đavo se uvek krije u detaljima. Pod uslovom da možemo da dobijemo odgovarajuću potvrdu zamrzavanja (arsenala), mislim da ćemo moći da zaključimo sporazum. Barem se tome nadam. Mislim da ćemo predložiti nešto ubrzo, narednih dana ili sledeće nedelje“, rekao je O'Brajen.

Ranije je Vašington zahvalio Moskvi na želji da se ostvari napredak kada je reč o nuklearnim arsenalima i saopštio da je spreman na sastanak bez odlaganja, kako bi sporazum s Rusijom bio konačno uobličen.

Prethodno je rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je Rusija spremna da, zajedno sa Amerikom, preuzme na sebe obavezu zamrzavanja nuklearnih bojevih glava uz predlog da se Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) produži za godinu dana.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala