Putin: Teorijski moguć vojni savez Rusije i Kine

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Rusije i Kine, Vladimir Putin i Si Đingping
Predsednici Rusije i Kine, Vladimir Putin i Si Đingping - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusiji nije potreban vojni savez sa Kinom, ali je teoretski moguće zamisliti tako nešto, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na plenarnoj sednici Debatnog kluba „Valdaj“.
„Sve se može zamisliti. Uvek smo polazili od toga da su naši odnosi postigli takav stepen saradnje i poverenja. Generalno, ovo nam nije potrebno, ali teoretski to sasvim možemo zamisliti“, rekao je Putin.

On je podsetio da se održavaju redovne zajedničke vojne vežbe i na moru i na kopnu i u Kini i u Rusiji i dodao da Moskva i Peking neprekidno razmenjuju vojne prakse.

Predsednik je naglasio da Rusija i Kina aktivno sarađuju u vojno-tehničkoj oblasti, a da postoje i projekti na vrlo osetljive teme.

„Naši odnosi su tradicionalni, a obimi veliki. Ne radi se samo o kupoprodaji, već o razmeni tehnologija“, precizirao je Putin.

„Tu postoje vrlo osetljive stvari, neću o tome sada javno da govorim, naši kineski prijatelji to znaju. Naša saradnja sa Kinom nesumnjivo povećava odbrambenu sposobnost kineske narodne armije“, naveo je predsednik i dodao da se ne može isključiti bliža saradnja u vojnoj oblasti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala